Stenskott i Stockholm – var kan man få hjälp?

Har du råkat ut för ett stenskott i Stockholm och behöver hitta en bilglasmästare som kan laga skadan? Hjälpen är alltid mycket nära tillhands eftersom detta kanske är den vanligaste mindre skadan man kan råka ut för som bilist. Stenskott är mycket vanliga och inträffar generellt på motorvägar, särskilt påfarter till motorvägar, eftersom höga hastigheter innebär att fler saker lossnar från däcken och kan sprätta iväg mot bilen bakom.

Kan man laga ett stenskott i Stockholm på helgen?

De allra flesta bilglasmästare erbjuder service och lagning av stenskott i Stockholm även på lördagar och söndagar. Öppettiderna är kanske inte samma som på vardagar så det är alltid bäst att besöka deras hemsida eller ringa innan för att kolla så att de verkligen har öppet. Många bilglasfirmor har öppet även helgdagar så om du behöver laga en större skada som orsakats av ett stenskott så finns det ofta möjlighet att åtgärda problemet även om det inträffar under en röd dag.

Bör man laga skadan eller byta ut hela rutan?

De flesta bilglasmästare väljer att försöka laga skadan som uppstått istället för att byta ut hela rutan. Detta gör man framförallt eftersom det ofta är onödigt att göra ett komplett vindrutebyte, när modern teknik gör det så pass enkelt att laga stenskottsskador. Många stenskott i Stockholm sker på grund av att bilrutorna idag ofta är tunnare än de var förr, samt att rutorna limmats fast, vilket kan orsaka spänningar i glaset. Detta gör att rutan lättare kan spricka om en sten träffar den.

Var i Stockholm kan man få sitt stenskott lagat?

Vänd dig först och främst till Fordonsguiden som hjälper dig att reparera bilglas i Stockholm, men bilglasmästare finns i hela länet och de flesta har en lokal firma att vända sig till i det fall man behöver hjälp. Man bör alltid försöka vända sig till en auktoriserad firma som är medlem i Glasbranschföreningen eftersom detta ger garantier på att din bil får vård av kompetent personal med utbildning.